• English version is under construction


    מילובר - פרוייקט מחשוב משאיות חלוקה


    שעברה ביצעה בהצלחה חברת סי- ויז'ן פרויקט מחשוב ובקרה למשאיות חלוקת מזון עבור מרכזי המזון של מילובר.
    הפרויקט בוצע במסגרת וכלל תהליכי תכנון והנדסה, אספקת Turnkey ,PC חומרה, פיתוח יישום תוכנת בקרים ותוכנת תקשורת סלולארית והתקנת חומרת מערכות המחשוב במשאיות. למילובר מספר מרכזי מזון המספקים בלילים לרפתות בכל רחבי הארץ. הבלילים מוכנים באופן פרטני עבור כל רפת במרכזי המזון ועל פי תוכנית חלוקה מדויקת והזמנות לקוח אשר מוזנות למערכת של הארגון. היוזמה לביצוע הפרויקט נבעה מהצורך של חברת מילובר למערכת גמישה שיכולה ERP ה לספק מענה לשינוים בזמן אמת, גם למשלוחים אשר נמצאים כבר בדרכם ללקוח. מטרות הפרויקט הוגדרו לעבודה על נתונים בזמן אמת (הזמנות/תעודות משלוח/מתכונים וכדומה), בצורה מבוזרת (במשאיות בכל מקום בארץ) וביטול המעורבות האנושית בהזנת הנתונים. לצורך כך, בחנה מילובר מספר מערכות קיימות וכשלא מצאה מערכת העונה למורכבות ולגמישות הנדרשת פנתה למספר חברות לשם קבלת הצעות לפיתוח והטמעה של הפרויקט. חברת סי-ויז'ן בזכות יכולתה Turnkey נבחרה לביצוע הפרויקט הרב מערכתית לפיתוח תוכנה, תקשורת, בקרים וביצוע התקנות.

    ארכיטקטורת מערכת

    אספקת הדרישות הוחלט על פיתוח מערכת "שרת לקוח" אשר תקשר את המשאיות בזמן אמת של מילובר. הוחלט על ביצוע ERP למערכת החיבור על גבי תווך סלולארי בעזרת מודם המותקן בכל משאית וזאת בכדי לאפשר תקשורת בזמן אמת לכל משאית וביצוע עדכונים בכל זמן נתון. בכל משאית הותקן מחשב תעשייתי בעל מסך מגע של 10 המיועד לעבודה בתנאי סביבה קיצוניים. " לצורך תפעול חלוקת הבילים במשאית באופן אוטומטי וללא מעורבות אדם, הותקן בכל משאית בקר מתוכנת אשר חובר לכל הרכיבים בארגז המשאית. בקר זה מאפשר ביצוע שקילה, הפעלת המסועים והדלתות בארגז המשאית. לצורך הפקת תעודות משלוח ושטר מטען, הותקנה מדפסת תרמית בתא נהג המשאית שחוברה למחשב התעשייתי. כל הרכיבים הותקנו על ידי חברת סי-ויז'ן בתא נהג המשאית על גבי פנל יעודי שתוכנן ויוצר במיוחד.

  • English version is under construction


    פרוייקט מנהרות הכרמל

    פרויקט "מנהרות הכרמל" הוא אחד ממיזמי התשתית הגדולים והמורכבים שהוקמו עד כה בישראל. הפרויקט כולל: זוג מנהרות כפולות החוצות את חיפה ממערב למזרח באורך של כ 6.5 ק"מ (לכל כיוון) ובעומק של 200 מטרים. לחברת סי-ויז'ן היה חלק חשוב ומרכזי בפרוייקט מורכב ואסטרטגי זה בביצוע מערכת המחשוב והבקרה במנהרות הכרמל, כולל אספקת חומרה, פיתוח וישום התוכנה, התקנות, חיווט והתמשקויות למערכות משנה.
    למערכת הבקרה תפקיד מרכזי בניהול מנהרות והפעלת המערכות השונות במנהרה בתאום מושלם, וזאת בכדי לספק רמת בטיחות ללא פשרות וזרימת תנועה ללא הפרעות.
    מערכת הבקרה אותה ביצע חברת סי-ויז'ן כללה שני תחומים עיקריים:
    1.מערכות האנרגיה כולל בקרה ושליטה על מערכות: מערך מתח גבוה, שנאים, מערך מתח נמוך, תאורת המנהרה, תאורת חירום, SATEC, U.P.S, גנרטור, ממשק למערכת גילוי אש.
    2.מערכות האוורור כולל בקרה ושליטה על מערכות:
    מאווררים סילוניים לאורך המנהרה ובקרה ושליטה על רמות CO, NOx, Visibility ומהירות זרימת האויר.
    לצורך הפעלת מערכות אלה ועמידה בדרישות המורכבות, הותקנו במנהרה 22 בקרים מתוצרת VIPA. כל בקר חובר בשני כרטיסי תקשורת לשתי רשתות נפרדות. על כל תת מערכת שולטים 2 בקרי VIPA המחוברים ביניהם בגיבוי חם (בקרים מרכזיים). כך נוצרה מערכת ללא נקודת כשל, לכל חיבור יש חיבור חלופי במיתוג אוטומטי.

    יישום התוכנה של מערכות הבקרה
    למערכת השליטה והבקרה תפקיד מרכזי בניהול השוטף של זרימת תנועה תקינה ובטיחותית במנהרה ולכן היא שולטת ברמות התאורה, בכדי ליצור מעבר קל לנהג ממצבי אור/חושך, וזרימת אוויר על ידי הפעלת מפוחים סילוניים לשליטה ברמות החומרים הרעילים והראות במנהרה.
    ביישום התוכנה הושם דגש מרכזי על נושא בטיחות במנהרה תוך מתן דגש לניהול מצבי אש שונים במנהרה. לצורך כך, פותחה תוכנה יעודית אשר תפקידה לנהל את כלל המערכות השונות במנהרה בהתייחסות לאירועי אש שונים וזאת על מנת להציל חיי אדם. קבלת האינדיקציה על גילוי אש במנהרה מגיעה ממקורות שונים הכוללים את מערכת גילוי אש, מצלמות לזיהוי עשן, או התראות ייזומות. הדיווח מתבצע אוטומטית וללא התערבות מפעיל. עם קבלת התראת אש מערכת הבקרה מפעילה אוטומטית תסריטים לצורך ניהול כלל המערכות בכדי ליצור סביבה בטוחה לאנשים במנהרה ומניעת התפשטות האש.
    לאור הצלחת הפרויקט, נמצאת כיום חברת סי-ויז'ן במשא ומתן עם מספר ארגונים בחו"ל לצורך בחינה של הטמעת המערכת במנהרות נוספות.

  • English version is under construction


    מחלבת אלון תבור – יישום מערכת הבקרה על ידי חברת סי-ויז'ן

    פורסם בעיתון תעשיות
    מערכות הבקרה של היום אינם עוד מה שהיו לפני מספר שנים. עד לפני מספר שנים הסתפקו לקוחות מערכות הבקרה בפתרון מקומי אשר ענה על דרישות המוצר כאשר המחשבה המרכזית הייתה שמערכת הבקרה אינה מסוגלת לגדולות ויש להתמקד אך ורק בעיקר. כיום ללקוחות מערכות הבקרה ראייה רחבה על הצרכים הכוללים של הארגון ולכן הדרישות ממערכות הבקרה אינם עוד צרות כבעבר אלה שילובה של מערכת הבקרה בצורה אינטגראלית בכל שלבי מחזור החיים של המוצר ודרך חשיבת הארגון.
    אנו עדים כיום לשינוי אסטרטגי של לקוחות בצורת המחשבה על אופי ושילוב מערכת בקרה ביצור. הדרישות ממערכות הבקרה כיום נגזרות מאסטרטגיה הארגונית והן כוללות:
    איכות ללא פשרות
    איכות הינה מילת המפתח בקשר בין חברה יצרנית ובין לקוחותיה. ארגונים רבים הבינו את חשיבות הנושא והחלו לעבוד על פי מתודולוגיות של ניהול איכות כוללת. מערכות הבקרה המיושמות כיום מהוות כלי עזר מרכזי בניהול וניטור בקרת איכות המוצר.
    גמישות
    היכולת להוסיף קווי יצור חדשים ולבצע שינוים מהירים בקווי יצור קיימים תוך פגיעה מינימלית ביצור. יכולת מתן פתרונות לאירועים חריגים ללא פגיעה באיכות המוצר וביעילות היצור.
    קישוריות
    קישוריות אופקית – להבדיל ממערכות הבקרה המיושנות שיושמו לבקרת מכונה או מתקן אחד בארגון, מערכות הבקרה החדישות נדרשות לבקר בצורה מלאה את כל התהליך תוך שמירת סטנדרטים זהים בכל חלקי המערכת. קישוריות אנכית - לארגון המודרני כמות לא מבוטלת של מידע. מידע זה הינו הנכס האינטלקטואלי של הארגון וניהולו דורש משאבים גדולים. מערכות הבקרה החדישות מוזנות בזמן אמת ממערכות המידע של הארגון ובו בזמן מעדכנות את מערכות המידע בנתוני היצור, זאת לצורך שיפור יכולת קבלת ההחלטות של הדרג המנהל.
    זמני יעד (Time to Market)
    למרות הדרישות הנוספות, שלא היו קיימות בעבר, ממערכת הבקרה, ישום המערכת חייב להתבצע בזמן קצר ומוקצב מראש שאם לא כן יציאת המוצר לשוק תתעכב ויתרונות השיווקים יתמוגגו.

  • English version is under construction


    פרוייקט כפר המכבי

    אספקה וחיבור מערכת הבקרה באופן סלולארי, על גבי רשת חברת פלאפון, למחשב מגע בטרקטור.
    דרישות הלקוח היו פשוטות לכאורה –
    1. התקנת מחשב נייד בטרקטור לצורך שליטה על מערך הייצור.
    2. אפשרות מעקב אחר הזמנות מכול מקום בארץ.
    סקר האתר העלה:
    1. בחדר המחשב אין קווי טלפון ואינטרנט.
    2. סביבת העבודה (טרקטור) הינה מלאת אבק ובעלת רעידות.
    פיתרון:
    המחשב שנבחר להתקנה הינו מחשב Embedded מתוצרת חברת Lauer המיועד לעבודה בסביבות קשות. מאפייני המחשב הינם:
    1. מעבד Embedded.
    2. ללא דיסק וללא מאווררים – במקום דיסק נעשה שימוש בזיכרון Flash תעשייתי.
    3. מסך מגע 10''.
    החיבור בוצע על ידי קישור סלולארי בעזרת מודמים של חברת פלאפון המאפשרים העברת נתונים ברוחב פס גבוהה וזמינות בכל הארץ.